Veckans stjärnbarnvakt

– Alexandra från Tyresö

  • 2019-05-08
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Alexandra Glykofrydis nannynu barnvakt

Alexandra är 16 år (fyller 17 år i sommar) och bor på Tyresö, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan januari 2019. Idag jobbar Alexandra åt en familj på Tyresö. Hon studerar på gymnasiet och jobbar även i ett stall på helgerna. På sin fritid gillar hon att spendera tid i stallet med sin häst och umgås med sin pojkvän och sina vänner. Vi på Nannynu! tycker att Alexandra gör ett jättebra med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Alexandra nedan.

Vi är väldigt nöjda med Alexandra som barnvakt”
Alexandras barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt väldigt mycket om barn eftersom man aldrig får en tråkig stund med dem. Jag tycker om att jobba med barn eftersom det inte känns lika formellt och det är ett väldigt varierande yrke där man kan hitta på massa olika aktiviteter och lekar med barnen till skillnad från exempelvis ett kontorsjobb.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Jag tycker att det är kul att jobba hos Nannynu! eftersom man får väldigt bra bemötande och väldigt mycket hjälp och stöd från sin kontaktperson. Man känner sig aldrig ”ensam” och man vet att man alltid kan kontakta dem.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Jag har Anna Lincoln som kontaktperson och jag upplever att vi har en bra kontakt, än så har jag inte behövt så mycket hjälp men jag känner mig inte rädd att fråga om det skulle behövas.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen tycker mest om att titta på tv, så vi försöker hitta på lite olika lekar så att de inte bara tittar på tv hela dagen. De tycker väldigt mycket om att bli kittlade och springa runt och bli jagade.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid vara ärlig med hur mycket du orkar ta på dig så att du inte jobbar mer än vad du känner att du klarar av bara för att inte behöva säga nej. Det blir även mycket roligare att jobba om du känner dig motiverad till det!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde talas om Nannynu! när jag sökte på barnvaktsjobb på internet, efter att jag hade läst om det så började jag fråga folk i min omgivning och en jag kände jobbade för företaget och var väldigt nöjd och det inspirerade mig till att göra en intresseanmälan!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Alexandra om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Dagen brukar börja med att jag hämtar båda barnen på dagis halv fem. Sen brukar vi gå hem och äta mellis eftersom de brukar vara väldigt hungriga när vi kommer hem. Medan vi äter så brukar vi prata lite om hur deras dag har varit och vad de gjort på dagis. Sedan brukar de bygga lego eller leka en stund med deras leksaker med tv:n i bakgrunden medan jag lagar mat. Efter att vi har ätit så brukar vi gå upp till deras lekrum och leka en stund till tills föräldrarna kommer hem runt klockan sju.

Alexandra Glykofrydis barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation