Veckans stjärnbarnvakt

– Aleksandra från Årsta

  • 2019-10-30
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Aleksandra Avramovic nannynu barnvakt

Aleksandra är 23 år och bor i Årsta, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan juni 2015. Idag jobbar Aleksandra åt en familj i Årsta. Hon studerar sitt andra år på sin masterutbildning i mänskliga rättigheter och utöver det har hon ett administrativt extrajobb. På sin fritid gillar hon att läsa skönlitterära böcker, spela fotboll, fotografera och organisera. Vi på Nannynu! tycker att Aleksandra gör ett jättebra jobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Aleksandra nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker att det är kul att passa barn och arbeta som barnvakt för att barn alltid för med sig så mycket glädje och intressanta frågor, men även att man får äran att ta del av deras uppväxt och se dem växa och utvecklas.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

För att ingen dag är sig lik och för att jag alltid ser fram emot att träffa barnen, speciellt när dem välkomnar en med världens sötast leende. Utöver detta finner jag personalen på Nannynu! otroligt trevlig och omtänksam!

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Julia Sandborgh. Den kontakt som jag har haft med Julia finner jag väldigt bra, jag tycker att jag alltid fått hjälp med det jag behöver.

Vad tycker barnet du passar om att göra?

Bebisen som jag passar just nu älskar att upptäck nya saker, långa promenader där han får titta runt och inspektera omgivningen är en stor favorit. Utöver detta älskar han lyssna på musik och sagor men även att leka med sin favorit anka.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att, gå ner på barnens nivå, lyssna, observera och ta till dig barnets behov. Speciellt när barnen är så pass små, observera och lyssna så kommer man veta exakt när det är dags för mat, sova eller bara byta blöja.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Det var ett tag sedan jag började jobba på Nannynu! men om jag minns rätt fick jag ett trevligt litet brev i brevlådan.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Aleksandra om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Då jag arbetar på förmiddagen, brukar vi starta dagen med en stor godmorgon kram, följt av blöjbyte. Efter det brukar vi leka, lyssna på musik och läsa bok. Detta följs av en lunch och en långpromenad (eller som vi kallar det upptäcktsfärd), som oftast slutar med en skön tupplur. Tuppluren brukar oftast följas av en massa lek och försök till att krypa innan mamman kommer hem .

Billy Kettner barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation