Veckans stjärnbarnvakt

– Agnes från Liljeholmen

  • 2017-08-28
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Denna vecka är Agnes från Hägersten veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2016. Idag jobbar Agnes åt en familj i Skarpnäck. Barnen trivs verkligen med henne, hon är pålitlig och mogen. En toppen tjej!.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Agnes gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Agnes är 19 år och bor i Liljeholmen. Hon tog studenten nu i somras. Läs intervjun med Agnes nedan.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

De tycker om att pyssla och baka, bland annat har vi gjort trolldeg som var otroligt roligt för barnen och vid jul bakade vi pepparkakor. Vi leker även mycket ute när vädret tillåter. Lego är också populärt.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Var kreativ! Ta barnen till biblioteket, parken eller hitta på något pyssel som du t.ex. hittat på internet. Var också lyhörd när det kommer till barnen för jag tror att det kan skapa en trygghet hos dem.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hade flera vänner som jobbade på Nannynu!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Agnes om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Det börjar med att jag hämtar det fyraåringen på förskolan för att sedan hämta det äldre på skolan. Under vår promenad till skolan frågar jag fyraåringen om dagen och så brukar vi öva på bokstäver och siffror genom att han läser från registreringsskyltar på bilar och sedan läser jag upp ”ordet”/ljudet samt hela numret. Detta är något han tycker är väldigt roligt. Efter att vi har hämtat sjuåringen på skolan brukar vi stanna kvar på skolgården ett tag och leka om vädret tillåter. Sedan tar vi tunnelbanan hem till dem och när vi kommer hem brukar oftast föräldrarna också vara hemma vid det laget. Om de inte är det kanske vi spelar något spel, pysslar, leker med lego eller leker någon påhittad lek. Jag brukar även hjälpa till med läxan någon gång i månaden. Föräldrarna kommer alltid hem innan middagen och då åker jag hem!

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef