Veckans stjärnbarnvakt

– Adam från Nacka

  • 2019-02-27
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Adam Sjöborg nannynu barnvakt

Adam är 17 år och bor i Nacka, Stockholm. Han har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2018. Idag jobbar Adam åt en familj i Vasastan. Han studerar nu sitt andra år på gymnasiet där han läser ekonomi-juridik. På sin fritid gillar han att umgås med vänner, kolla på serier och träna. Vi på Nannynu! tycker att Adam gör ett toppenjobb med barnen han passar och vill därför lyfta fram honom som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Adam nedan.

”Vi känner oss väldigt trygga med att Adam dyker upp när han har lovat. Det känns väldigt bra. Han är duktig på att kommunicera och väldigt uppskattad av hela familjen”
Adams barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har haft en del jobb tidigare, många involverade med just barn (simskola, gymnastik osv). Det speciella med att jobba som just barnvakt är att du lär känna ett barn på djupet, när jag jobbade i stora grupper var det svårt att få chansen till detta. Dessutom är det ett extremt härligt miljöombyte. Mina kompisar är jämnåriga med mig och att få umgås med ett barn ger dels en extremt härlig nostalgikänsla men bidrar också till en roligare vardag.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Nannynu! var ett solklart alternativ för mig. Man får en väldigt hög trygghetskänsla i och med alla fördelar med Nannynu! Dels all uppföljning av kontaktpersoner där man berättar hur man trivs osv. men även olika försäkringar som lättar lite på ansvaret.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Sebastian är min kontaktperson på Nannynu! Vår relation har varit jättebra och har även gett mig mycket trygghet. Jag har ständigt fått frågor om hur jag trivs och om detta är rätt arbetsplats för mig. De få frågor jag haft (på grund av den tydliga informationen man får) har blivit besvarade effektivt och bra.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

De barn jag barnvaktar älskar att leka kvar på skolgården, rita, spela musik och aktivera sig själva i lägenheten (exempelvis en gymnastikstång som hänger i en dörröppning). Detta är aktiviteter jag själv uppskattar vilket gör jobbet till lite av en lekplats för mig också. Jag får göra saker jag uppskattar samtidigt som barnen också gör det, ett perfekt samspel mellan barn och barnvakt enligt mig.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att ha tålamod. Det tar tid för barn att öppna upp sig och det är något man får ta hänsyn till. Något annat viktigt är att ha en bra kontakt med föräldrar. Många barn försöker testa saker på dig (ex. får jag ta en glass) för att dem tror att du inte har koll på vad de får och inte får göra. Om du är osäker släng iväg ett sms till en förälder och kolla!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde talas om Nannynu! via en kompis som var oerhört nöjd med sin arbetsplats.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Adam om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag brukar hämta barnen på deras skola som ligger väldigt nära där de bor vid 16 tiden. Den yngsta är på ett fritids och den äldre på ett annat. Sedan brukar vi i de flesta fall stanna kvar på skolgården och leka. Därefter behöver vi ibland gå förbi matbutiken och handla några ingredienser till middagen eller annat som föräldrarna bett mig att handla. Väl framme brukar vi leka en snabbis, kan vara alltifrån rita, spela spel till kittelkrig (en favorit från barnens sida). Efter detta brukar det nalkas middag, vid sisådär 17-18 tiden. Då brukar jag laga mat och låta barnen ev. hacka grönsaker (med en liten kniv såklart) eller bara sitta i köket och rita så att jag har förhållandevis bra koll på dem. Vi brukar alltid sitta vid middagsbordet ganska länge och prata, de brukar undra ganska mycket saker som jag då berättar (självklart anpassar man det man säger utifrån att det är ganska små barn man talar med). Därefter går vi tillbaka till ytterligare lek och umgänge. Vid 20 tiden ska tänder borstas och pyjamas på. Här ser det lite olika ut från gång till gång. Antingen kommer föräldrarna hem nu, eller så lägger jag barnen också. Om läggning sker låter jag den yngre välja ut 5-6 lättlästa böcker som jag läser för henne. Den äldre brukar läsa själv. Vid 20.30-20.45 sover båda som en stock. Då brukar jag alltid ligga kvar ett tag för att vara säker på att de sover innan jag smyger ut. Därefter roar jag mig med saker såsom plugg eller kollar på tv. När föräldrarna sedan kommer hem brukar jag alltid stanna ca. 10 min för att berätta hur det gått och hur dagen sett ut samt boka in några nya datum. Därefter tackar jag för mig och beger mig.

Adam Sjöborg barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation